HOME

Boodschap van Algemeen Nut
Dag van de Academies
za 03/02/2018 start 10u

De academies van het deeltijds kunstonderwijs hebben een belangrijke boodschap.
Een " Boodschap van Algemeen Nut". Een artistieke boodschap voor jou en de samenleving!

AANDACHT! "Boodschap van Algemeen Nut"
Heb je interesse in kunst, wil je bezig zijn met beeld, muziek, woord of dans? Een academie voor deeltijds kunstonderwijs geeft je de kans om te proeven van een kunstvorm die jou het meeste ligt.
Je kan er je talent ontplooien, zelf een maker worden of de taal van de kunst leren begrijpen zodat je er nog meer van geniet. Zodra jij gevonden hebt wat jij het liefste doet, is onze "Boodschap van Algemeen Nut" goed aangekomen. In jouw kunst kun je jezelf kwijt, kun je samen met anderen creëren, beleven, maken, optreden … Je wordt er zelfs gelukkiger van!

Nuttige informatie voor àlle burgers
Een " Boodschap van Algemeen Nut" is een niet-commerciële TV-spot die het beleid van een instelling of vereniging toelicht, en die nuttige informatie bevat voor alle burgers. Kun je jezelf in je eentje vervolmaken in muziek, schilderkunst, dans of woord? Misschien. Maar het samen doen, is zo veel inspirerender én verrijkender. De academie is dé plek bij uitstek waar àlle burgers kunnen groeien en bloeien. De energie die mensen krijgen en de emoties die ze voelen als ze samen een opvoering voorbereiden of een tentoonstelling maken, is bijzonder. Je wordt beter in je kunst door ze samen met anderen te beoefenen. En het plezier krijg je er gratis bovenop.

Word deelgenoot van onze ervaringen, belevingen, emoties…
Kortom, wij hebben een boodschap.

Samenwerken zit het deeltijds kunstonderwijs in de genen. In heel wat gemeenten wordt over de gemeentegrenzen samengewerkt in filialen of vestigingsplaatsen. Meer en meer slaan ook academies beeldende kunsten en muziek, woord en dans de handen in elkaar. De verschillende domeinen kruisen elkaars pad in tal van cross-over projecten. Dat culturele leren vindt plaats in onze academies, in het onderwijs, in de publieke ruimtes, in de media en in de virtuele omgeving.
Lanceer daarom samen met ons deze artistieke " Boodschap van Algemeen Nut".

Geen inspiratie?
Geen nood, de " Boodschap van Algemeen Nut" kan je op vele manieren verkondigen:

 • Maak je eigen artistieke TV-spot
 • Verkoop je kunst in de plaatselijke supermarkt.
 • Maak WC-tegel-literatuur
 • Publiceer je Boodschap aan je lokaal bestuur
 • Verkondig je Boodschap op publieke plaatsen (markt, perron, belfort,...)
 • Toon je Boodschap in de lokale Bib
 • Deel je boodschap met je vrienden van de jeugdbeweging, sportclub, jeugdhuis,...
 • Zet je Boodschap in de vitrines van de lokale middenstand
 • Uit je Boodschap in een pop-up
 • Verspreid je Boodschap in een dagschool
 • ...